miércoles, 18 de febrero de 2009

PISCINA COBERTA


A finals de l'any 2006 i el primer quadrimestre del 2007, a l'escala de l'Ajuntament hi hagué uns quadres de propals electorals de varies declaracions d'intencions i voluntats per al futur del poble. Tot propaganda electoral dónes de dins de l'Ajuntament per mitjà d'esbossos realitzats graciosament per una empresa que volia tindre bones realcions amb l'alcalde.

Entre altres hi havia una proposta de piscina coberta. Sols hi havia un dibuix, sense cap estudi de viabilitat econòmica al tractar-se només d'una publicitat electoral per a ingenus.

L'equip de Govern del Partit Popular ha demanat tres estudis, redactats per empreses diferents sobre la viabilitat, tant pels mesures de la piscina com de la sostenibilitat i cap dels tres estudis diu que puga ser sostenible; però l'única viable per a la població i possibles usuaris és la de 8 x 16 metres, tot això tenint en compte que junt a esta piscina, també està previst construir una piscina de xapoteig .

No calç ser molt espavilats per a vorer que no mai pot ser el cost el mateix per a una piscina de 8 x 16 que una de 12 x 25 metres, només en aigua la segona té més 344 metres cúbics que l'altra, amb la qual cosa els gastos es disparen, no sols en aigua sinó en energia i manteniment. Sense oblidar que cal contractar mes personal de manteniment, socorristes, monitors i administratiu.

Estos personatges de Gent d'Esquerres no cessen de dir favades i mentides quan no informacions falses o esbiaixades. Ara com ara queda demostrat que una piscina com la que ells exigixen no té viabilitat. I diem “exigixen” perquè és la seua forma de parlar, ells mai demanen, exigixen.

20 comentarios:

Anónimo dijo...

Està molt ben raonat el perquè d'una piscina d'estes dimensions. Demanar es pot demanar el que es vullga, u és molt lliure de fer-ho, però la realitat diu el que s'ha de fer.
D'altra banda i parlant de corrupció. Li faig unes preguntes a l'equip de govern actual de l'Ajuntament:

1. En l'època de Gent d'Esquerres quantes obres es van adjudicar en els seus huit anys de govern?
2. Quantes van ser adjudicades a l'empresa en què havia treballat J. M. Más?
3. Quantes van ser adjudicades a eixa empresa no sent la millor oferta?

M'agradaria que algú em contestara a estes preguntes.

Gràcies.

Anónimo dijo...

"diuen que conten clar"
no tinc idea de les obres que se varen adjudicar a la Pavi Fort imagine que moltes, malegre per la empresa i per el seu jefe, pero no tant per el señor inhabilitat que ens va enganyar a tots.

de la mateixa manera li adjudicaba totes les que estaba en la seua ma i de les que podia traure rasquit encara que siguera la mes cara o costosa

Anónimo dijo...

esto es vergonzoso y para colmo de los colmos en estos momentos es gerente de la empresa Pavi Fort ¿porque sera?

Anónimo dijo...

Hola "Quiero Saber"

No entenc com pots dir que esta molt ben raonada la dimensió de la piscina.

A l'article soles estem llegint temes de sostenibilitat, però veig poquet en lo referent a la usabilitat i funcionalitat, per no dir del cost.

Jo he mirat un par d'estudis que hi han a la web de piscines cobertes (uno de zaragoza i altre de madrid). Per cert, estaria bé que es ficaren els estudis integres a la web de l'ajuntament, es un poc fort que haguent pagat estudis del nostre poble i la piscina que es vol fer al nostre poble tinga que anar a altres comunitats per a vore references i poder replicar.

Per desgràcia no es parla res en eixos estudis que he mirat de la cantitat de gent óptima per metros de piscina. Lo que si que he mirat es que el 70% dels usuaris de estes piscines el gasten per fer esport, després hi ha gent major i xiquets per a xapotejar i jugar, però ja es menor el percentatje.

I ara jo dic, vosaltres penseu que una piscina de 8 metres de ample x 16 de llarg, poden estar més de 8 persones nadant a la vegada?. Jo pense que no, i el que diga lo contrari es que ha nadat poquet per a fer esport. I estic parlant de 8 persones civilitzades que no tinguen ganes de bronca ni mala llet, perquè en 8 ja estem parlant d'un nombre molt just de persones.

Tenint en compte que la gent pot anar a nadar per la feina i tal de 7 a 9, sobre tot. 80 persones que treballen o estudien a jornada partida soles podràn disfrutar d'una hora de bany entre setmana. Si son més persones les que volen nadar o nadar més d'una hora entre setmana la cosa se dispara.

Montserrat te més de 5000 habitants, i també hi ha que tindre en compte que pot vindre gent d'altres pobles (real, montroi) i per no dir a gent que no hi es empadronada que viu als xalets.

Aleshores, vosaltres penseu que eixa piscina cubreix les necessitats del poble? Jo pense que no. No es que en montserrat hi ha un fum de nadadors olímpics, però si que se que a la gent de montserrat li agrada l'esport i nadant una hora cada dos setmanes en el millors del casos, el veig totalment insuficient, al menys per mi, que nade 3 o 4 hores a la setmana, no a Montserrat es clar.

I si es insuficiente, perquè gastar-se un fum de diners en la construcció i més al temps que corren.

Si no es pot, doncs es aguantarem, però pense que es pitjor fer algo que no cubreix les necessitats empenyant més encara l'ajuntament que fer-ho. Perquè clar amb aquesta piscina, si es fa, tenim per a anys, que es lo que tardarem en pagar-la i trobar una altre lloc i diners per a fer una com deu mana.

Jo el compare com comprar-se una moto de dos per anar a treballar, quan tens autobús pùblic, sabent que la teua dona està de bessons. Si, anirem apretats, pero anem sense tindre que dependre del bus, però que farem d'aci nou mesos?, quan encara estigam pagant el prestec de la moto i amb el xiquets no tindrem ni per a pipes. La resposta es clara, hi ha que comprar la moto, claro que si.

Anónimo dijo...

Hola

Soles dir, per si no l'haveu llegit, que a la web de GE hi ha un article prou extens sobre la piscina coberta.

Si voleu vore altres opinions, ací les teniu.

Enllaç a la web de GE: Article piscina coberta

Llegir altres punt de vista exposats amb dades crec que no fa mal a ningú.

Anónimo dijo...

Javi:

Siento decirte, con todos los respetos, que no tienes ni idea de lo que estas hablando.

Casualmente conozco el tema bastante bien ya que traajo en ello a diario.

La ratio de población establecida para una piscina cubierta de 25 x 12 es e 40-50.000 habitantes.

Para la población de Monserrat, mi opinión es que una piscina de 16 x 8 tampoco cumple la ratio de población necesaria, y será siempre deficitaria de manera que el coste de la misma será muy superior a los ingresos por lo que el deficit habráque pagarlo con impuestos de los vecinos. Si la piscina fuera de 25 x 12 los gastos de mantenimiento se dispararían no al doble, probablemente al quintuple.

En cuanto a lo que dices de que en una piscina de 16 x 8 solo caben 8 personas, es una afirmación muy atrevisa. Las piscinas cubiertas no están destinadas a bañarse o chapotear. Son para nadar, que al pequeño vaso se le llame piscina de chapoteo, es simplemente anecdótico y se destina al aprendizaje de los más pequeños y a otras modalidades como aquafitness.

Como las piscinas está destinadas para nadar, cuando las calles están destinadas al baño libre, las personas que utilizan cada calle se estima que pueden ser de 4 a 5, por lo que si hay 4 calles ls posibles usuarios al mismo tiempo serían de 16 a 20.

Enuna población de 5.000 habitantes, siendo muy generoso, no creo que potencialmente hayan más de 500 posibles usuarios de la piscina (10% de la población).

Con la piscina que se prevee sobran horas de agua para Monserrat y alguna población de los alrededores.

Como tu comentas, de 7 a 9 de la mañana, no es el momento en que más usuarios hay en las piscinas. No creo que en Monserrat hayan más de 80 ersonas que quieran usar ese horario,

El más utilizado para el baño libre es a partir de las 19 19.30 horas una vez han acabdo los cursillos de los niños De 19 a 24 horas hay 5 horas con posibilidad de baño libre, que cubre de sobra las posibles demandas de la población.

Por último no se donde habras leído eos informes, que si he entendido bien decían que en 30% de las hoaras se tilizaban para jugar en estas piscinas. Javi esto es imposible. Está totalmente prohibido, se utilizan para nadar y aprender a nadar, para nada más. Las piscinas de verano son las que se utilizan a estos efectos, perono las cubiertas.

Espero que te sirva la información, a ti y a todos aquellos que estén demandando una piscina de mayores dimensiones. De verdad, sería una auténtica barbaridad y costaría muchos millones de pesetas de mantenimiento, que tendría que salir de los impuestos de los vecinos.

Un saludo.

Anónimo dijo...

Javi:

Volviendo a leer tu artículo, me doy cuena que afirmas que nadas 4 o 5 veces a la semana, me sorprende mucho entonces todo lo que dices en tu comentario. Por que había pensado que era desde tu desconocimiento el que afirmases cosas tan tn erróneas. Si nadas 4 o 5 veces a la semana e claro que eres un gran nadador yque físicamente eres un fiera,además creo que comentabas que una hora cada sesión, madre de mía que máquina, ojala pudiera hacer lo mismo.

Pues sabes entonces que eso de 2 personas por calle es mentira y si encuntrs esa situación en piuscinas es en horas muy tempranas 7- 8 de la mañana, o de 9 a 14 horas cuando la gente está trabajando o en piscinas como pasará en Monserrat deficitarias porque no hay sufieciente poblción potencial para usarla.

Un saludo.

Anónimo dijo...

Sr. Javi he pegat un vista a tots els articuls que hi han i no estas conforme en ningú, perque
es que heu fan tot mal o que tu tens una vena als ulls que no et deixa vore mes

Anónimo dijo...

Este comentario es para Ceferico Payá Peláez: Tiene Ud razón en todos sus comentarios, se denota de ellos que está muy bien informado..

Anónimo dijo...

GÜEFORITO MERIMECUE ORRAI PETALE BOBO

Anónimo dijo...

CEFERINO ERES EL MILLOR LI HAS PEGAT UN BON REPAS A ESTE JAVI,

VIXCA EL PP MONTSERRAT Y LA SRA. ALCALDESSA

Anónimo dijo...

Hola Ceferino

Per a començar jo he partit diguent que totes les impresions son meues, no he partit com expert al tema i parle com usuari de piscina. I en resum a l'article el que deia es que si al poble hi han 15 o 20 persones com jo, que tampoc son una bestia, que ja no vinga ningú més. Altra cosa es que siga rentable o no, això es un tema que ja no controle, jo parle com a usuari normal, que voldria anar a les hores normals de 19 a 21

Com molt bé has dit de 7 a 9 del matí no es la hora que es es gasta. I es que lo del matí no se d'on l'has tret. Efectivament pensava a la vesprada-nit, ja que per la feina com a prompte pots estar a les 7. Obviament per la feina no vas a estar fins les 9 del matí. Poqueta gent entra a les 10 del matí a treballar. Jo des de luego conec a poca.

En quan a lo de nadar. Primer jo he dit que nade de 3 a 4 hores, res de 4 o 5. Això no vol dir que siga ningun fiera. Tinc un bono i l'aprofite. De sempre vaig dos dies a la setmana, hora per dia, i prou a sovint vaig 3 dies i molt rarament 4. Que estiga una hora en la piscina no vol dir que estiga una hora nadant. Com es normal, pare, xarre un poc als amics quan descanse i torne a nadar. Tenint en compte que tinc que canviar-me, i després dutxar-me, realment estic mitja hora nadant o menys, però si que estic una hora més o menys a les instalacions. Des de luego quan voleu mirar mal, el feu amb gana, je, je.

Obviament ja se que no poden estar més de dos persones per carrer nadant. Jo tampoc he dit això en cap moment, un altra cosa que t'has inventat. Jo el que dic es que si hi han 8 metres, mirant per un aprofitament super-optim, per a que no em digau res compte que podria estar una persona per metre i es una barbaritat ja ho se, obviament si els carres estàn marcats amb boies hi ha que oblidar-se de compartir el lloc apretat, però jo mire per fer el calculs que siguen lo millor per a que no em digau res i un poc a ull, ja veig que sempre teniu que mirar el que voleu.

En quan als informes que tinc parlaven d'un 30% entre xiquets i gent major, per adeprendre i fer exercici, no soles xiquets jugant, concretament paralva de xapoteig a l'informe (veig que tinc que anar amb molta cura en les paraules). Quan tinga una estona et ficare els enllaços per a que els veges.

Alguns que diuen que critique les coses no se perque protesten. La crítica amb respecte i un to correcte sempre te que ser ben rebuda. Si no volen que es critiquen les coses no te sentit fer o mirar un blog, millor fer o mirar una web tipo diari.

Anónimo dijo...

Hola

Ja se que hi ha que anar amb cura amb les paraules. 15 o 20 com jo es una forma de parlat ni he fet el numeros, pero serien més de 15 o 20, però també molt menys de 80.

I com veig que aci vos agraden els vives aci van uns quants.

Viva el dia que els politics vullgen solucionar problemes i no destruir-se entre ells. No com fan molts politics del nostre pais.

Viva el dia que es puga i es deixe parlar amb igualdat. No com al plenari.

Viva el dia que la gent es done compte de lo mal repartit que està el planeta i que s'adone de la sort que te.

Anónimo dijo...

ESO NO ES UNA PISCINA ES UNA CHARCA, SI SE HACE QUE SE HAGA BIEN HECHA

Anónimo dijo...

Tiene Montserrat concedido unos 150000 euros para vestuarios de la piscina del ministerio de Fomento entre 5 proyectos mas, y no tenemos piscina,como se come eso?,donde va ubicada?si no hay terreno para un colegio, para la piscina ,si?.agradeceria mucho una respuesta.

Anónimo dijo...

CAMPS DIMISIO

Anónimo dijo...

JMM ya dimitió

Anónimo dijo...

donde va ubicada la piscina ?

Anónimo dijo...

cuando se va perales?

Anónimo dijo...

CAMPS DIMISIO