viernes, 20 de febrero de 2009

LOS INCUMPLIMIENTOS DE ZAPATERO

Vale la pena que veais lo que contiene el link adjunto.

http://www.expansion.com/2009/02/13/economia-politica/1234531968.html

13 comentarios:

Anónimo dijo...

Hola

Des de luego hi ha que vore el que son les coses primer prometent "pleno empleo" i als dos dies el que treballa ja es pot considerar afortunat.

Però clar també podem pensar que igual si que sabia que venia una crisi inmobiliari important i que les arques de l'estat estaven plenes per a fer front a eixa crisi. Lo que no esperava ningú era la crisi internacional. Està clar que Solbes no el sabia, però ummm, pareix que no es l'ùnic. I si no per a mostra un botó:

El mundo: Rajoy promete pleno empleo.

Si senyors meus, igual no recordeu, però Rajoy també va prometre "pleno empleo" . Aleshores si Rajoy no mentia i tampoco el sabia, igual ZP tampoc mentia no? O per uns si i per altres no. O a lo millor es que anava a usar les mesures d'Aznar Potter (uff, llàstima no se poden, ja no tenim Telefònica, Repsol i altres per privatitzar, uff, ja no podem començar un altra escalada de preus en la construcció, no pasa res, agafaré la varita d'Azanar i algo faré, segur que si, bueno, si els espies em deixen, je, je, )

Es clar que el terme "proceso de desacelaración" no va ser molt afortunat. Jo no l'haguera fet, però pense que els motius era per vore que pasava, perquè ningú el sabia, i també per no alarmar a la gent abans d'hora. Però de totes formes per a mi no va estar precisament acertat. I de totes formes l'ùnic que es pot acusar es de no dir les coses fins no estar completament segur i no alarmar abans d'hora. Per a mi el va allargar masa, però be, ningú es perfecte.

Anónimo dijo...

Está claro que en las campañas electorales se dicen muchas barbaridades imposible posteriormente de cumplir.
El problema es que el PSOE está en el gobierno de España by siguió mintiendo con respecto a la que se avecinaba. Las últimas previsiones son 5.000.000 de parados para 2010 (21% de paro)
Tú lo dices de cachondeo, pero a los actuales gobernantes si que les hace falta la varita de Aznar.
Yo no he visto jamás un tajo de ineptos (en algunos casos indigentes culturales) como el panel de ministros que tenemos en la actualidad. Por supuesto, su Jefe el primero.

Anónimo dijo...

Hola Sabu

Es clar que les mesures que ha pres el govern hi han de bones i de pitjors.
Hi han algunes com lo de la bombeta de baix consum, que be, no es que estiga mal, però com que no ve molt a cuento.

Però hi han altres com la injecció de diners als ajuntaments que no es mala idea, tot lo contrari, arriscada i amb un fum de diners. Si no m'equivoque a l'ajuntament de Montserrat li cau casi un milló d'euros, amb això es poden fer obres i donar feina a 8 o 9 persones per dos anys. Es beneficia tot el poble del resultat i son 8 o 9 persones que continuen consumint i donant feina a altres. Altra cosa es el que fara l'ajuntament amb eixos diners, malgastar-los o usar-los en donar feina als seus habitants. Però en teoria que millor que un ajuntament per a procurar que la gent del seu pobla tinga feina?

Tampoc va vindre mal lo dels 400 euros, que si, que es un drap calent i no mol calent, però ningú li fa ascos a un pastiset. Que si, que tot el mon no va disfrutar-ho, però molta gent si, jo entre ells i no soc cap millonari, precisament, ja,ja.

Tampoc està mal lo de reduïr l'alquiler a la gent jove. Altra cosa es que els buitres dels amos de les vivendes pujen l'alquiler justetament l'ajuda. Ahi mal fet pel govern en no pensar que molts propietaris no reaccionarien així, perquè la gent no es santa precisament.

També han ajudat als bancs, quan la situació era super crítica i l'euribor estava pels nubols. Gràcies a que això s'ha fet en tota europa s'ha conseguit que baixarà 3 punts l'euribor. Es a dir pagar sobre 200 euros menys al mes en l'hipoteca. Vorem el que dura, això si. Moratories de les hipoteques, per a que la gent parada pague durant dos anys la mitad de l'hipoteca. Altra cosa es que els bancs estiguen idiotes i siguen tan egoistes com sempre. Al meu banc (BSCH) aní a preguntar per la moratoria del govern i encara que a l'ICO està la línea des de el 23 de decembre, fins esta setmana no m'han dit que vaja fent papers, jo lis he preguntat que primer vull saver com se queda la quota ara i també al cap de dos anys, i em diuen que encara no tenen tota l'informció que la tindran la setmana que (dos mesos després des de que tenien que donar-la)

No se, amb fet coses que podem dir que es podien millorar, i segur que podien fer-se de millors, però tampoc pense que siga correcte dir que no han fet res i que son uns rucs.

I et dic una cosa, personalment si que pense que tenen que traure la varita, però no ZP soles, tots el governants del mon i nosaltres mateixa. Perquè la que ve es molt grossa, i encara no podem ni imaginar el que va a pasar. Crec que es moment de unir-se tots i lluitar per solucionar lo que ve, i no preocupar-se tant ni de caceres, ni de corrupcions, ni de espies, ni de històries rares. Ve una molt, molt grosa i si no estem junts, sobre tot els que manen i es deixen de fabades politiques la cosa va a terminar molt malament per tots. Pense que ara es el moment per a que canvien els polítics i també nosaltres, si no el fem, que està molt dificil, anirem i pense que de totes maneres es irremediable, a una desastre de les més grans.Va a canviar per collons el sistema econòmic i segur que els bancs i molts empresaris no van a cedir ni una, junt a això tenim un planeta que a nivel ecològic està a punt de reventar per tots els puestos, la combinaciò es molt però que molt divertida. I vorem on estem dintre de 5 anys i en 20 per a fer risa.... Dic açò i soc el primer que vol equivocar-se, ojala, ojala m'equivocara, però per desgràcia crec que no vaig a fer-ho.

Anónimo dijo...

Evidentment el govern ha pres mesures roïnes i pitjors.
Això dels 400 euros va ser només un reclam electoral del que ningú se n'ha adonat per la seua forma de cobrar-ho. Per descomptat caldrà declara-ho en la renda de 2008.
Això de les peretes una perfecta "gilipollez" d'un ministre ineficaç que no hi ha predicat amb l'exemple de la favada que va dir de "consumisca productes espanyols".
Tot açò es transforma en dèficit, dèficit i dèficit. Ja ens ve la sanció de la UE.
L'única mesura bona és la del Pla Municipal, però bona de moment. Crearà un poc d'ocupació però insignificant amb la desocupació que es produïx. D'altra banda significa també més dèficit. Però el que més m'emprenya és que poses en dubte que l'Ajuntament puga malgastar eixos 964.000 €. Les obres que es van a realitzar són necessàries. Una altra cosa és que GE haguera fet altres, perquè molt bé, ja ho feien quan governaven.
Veig que eres dels que opina que els empresaris són roïns per naturalesa. Amb eixa forma de pensar marxista no anirem a cap costat. Per desgràcia hi ha molts que pensen igual que tu.

Anónimo dijo...

Esta gent nomes que pensa que els que fan ells está tot be i el que fan els del pp, o cualsevol altres esta tot mal, demostran la clase de persones que son, introduint mentires y qualsevol cosa per a confundir a la gent

Anónimo dijo...

Hola

Veig que tampoc haveu dit res de l'ajuda als bancs i de la baixada d'alquiler.

I jo no pense que l'empresari es mal per naturalesa. No se com podeu deduir això. En fi. Hi han empresaris bons i roins com en tots els llocs i estrates sociales.

L'ùnic que dic i crec que no en aquest article. Es que un empresari no pensa en els 1000 o 2000 euros que es pot estalviar en un treballador al despedir-lo a l'hora de contractarlo. Pensa en els gastos que supossa el seu so, els impostos i si val la pena. El tema del despido es anècdotic per a ell. Si el contracta es per que val la pena no perque es puga o no estalviar en el despido.

I jo no he dit que em paregen mal totes les mesures del pp quan va recuperar-se de la crisi. Soles dic que no hi han mesures actives per a generar treball, soles mesures d'estalvi guvernamental, de vendre empreses nacionals que eren molt rentables i permetre l'inici de la escalada inmobiliaria que ha desembocat junt la internacional en lo que ara estem patint.

No tenim que fixar-se soles en qui mana ara per a tirar-li la culpa del que pasa. Hi ha que pensar i ara estem patint la deixadesa del nostres governants en els ultims 15 anys. Han permitit que lùnic motor fort es vaja fer punyetes i no s'han encarregt de preparar recambis.

Anónimo dijo...

perdonam pero no t´ancares als últimims 15 anys, perque si no recorde mal, fa nomes 4 o 5 anys estaben molt, pero que molt be.

Lo que pasa es que durant 5 anys de gobern del PSOE amb passat de com he dit abans, de estar molt, pero que molt be, a estar fatal demostrant la inhoperancia i mala gestió de este gobern arriban al extrem en que que esten sense pendre ninguna mesura al respecte (o almenys no acertades) i lo que es mes grave.
MENTINT als espanyols, NO RECONEGENT la crisi que ens venia damunt ...

¿SON UN GOBERN MODELIC NO?

Anónimo dijo...

Vamos PITER,me estas describiendo lo que a pasado en Montserrat,en ese caso estoy deacuerdo contigo estabamos mejor en la anterior legislatura.

Anónimo dijo...

Hola Piter

Estaven bé fa 5 anys i també be fa 9 anys. EL que dic es que la principal causa de que Espanay vaja bé ha segut la barbaritat d'increment de la construcció. Gràcies a això, que va comencar amb el PP, i al meu jui va ser la causa del "España va bien", junt a privatizacions millonaries, hem tingut un somni d'economia. Però això s'acavat i hem pasat del somni al mal son. I per si fora poc junt a una crisi internacional. No considere just que se li tire la culpa al PSOE d'això. (Este tema es va debatir prou intensament en l'article de la casa d'auxilio social) Es pot dir que les mesures son pitjors o millors, però que siga el causant de la crisi em pareix una barbaritat.

Anónimo dijo...

Perdonam javi, pero et parle del gobern central encara no te creus lo que has escrit en este comentari.

Me vols dir que la culpa de la actual economia la te el PP, no javi, la culta la te el PSOE no pots tirar-li la culpa al gobernants de fa 5 anys en enrere varen acabar.

Aleshores que es lo que han fet el gobernants durant els 5 anys que porten en el gobern RES, (MENTIR Y MENTIR) y no atendre a lo que deurien de fer LA CRISIS ESTAVA Y NA LA VAREN RECONEIXER

En cuant a valorar lo que fan uns i altres, tots fan coses bones i roines, aleshores si el PSOE no li agradava alguna cosa de l´anterior equip PP, deurien de verla solucionat i no continuar, perque el mon continua i lo que en un moment una cosa es molt bona i altres ocasions ni ha que camviar, i deuen de camviar el gobernants O SIGA EL PSOE

Anónimo dijo...

Anonimo estoy totalmente en desacuerdo contigo, nosotros opinamos que la anterior legislatura de Gent d´esquerres fué nefasta,

hecho que lo demuestra en la posición en la que ha quedado tu gran JEFE "Josep Mª Mas i Garcia" INHABILITADO

Anónimo dijo...

Hola Piter

No soles me'l crec sino que el reafirme.
De fet si vols pots anar a l'article "EL NUEVO AUXILIO SOCIAL" i ahi vaig debatre el tema amb un altra persona que pensava el contrari. Si voleu fique copia de les repliques aci, però no crec que siga el que toca.

En eixe article debatiem les mesures que el govern d'Aznar va fer per a superar la crisi. Jo vaigs dir que en eixe moment el que va fer es estalviar diners a nivel del govern, omplir les arques del govern venent les empreses públiques més rentables (telefònica, reposol, etc.) i es en eixe govern quan va comencar la pujada sense limit de les vivendes, fet que va ser determinat para millorar la economia del pais de forma ràpida. La venta de eixes empreses donà diners en el seu moment, però ara ja no les tenim, la pujada de preu de les vivendes va fer pujar la economia de forma ràpida, però ara ja no es pot fer i la caiguda, junt a la crisi internacional es tremenda.

Perque que es segons tú que ara la gent no tinga feina?

No creus que siga l'atur a la construcció? Estic fart de sentir durant anys que la construcció no pot aturar-se sino se n'aniriem a fer la mà, ja que amb molta rao la construcció es el principal motor economic. Ara que l'ha fet no es per la construcció es per ZP.

Si junt això afegim la crisi internacional, que està a punt de donar un altre cop dels bons tenim un cocktail al.lucinant per a crear una recesió brutal.

No em valen "no te'l creus" ni similars, me valen dades i raonaments, jo crec qe els done. Aco que he fica aci es un resum de lo que vam debatre a l'article del auxili social.

Anónimo dijo...

Javi y que según tú has ganado, ¡¡miauuu!!